Jdi na obsah Jdi na menu
 


jídelníček

12.2. - 16.2.2018

PONDĚLÍ                                               obsahuje alergeny

Přesnídávka : rohlík (1a,1b) s máslem a šunkou, cherry rajčátka, bikáva (7)

Oběd : pol.kuřecí vývar s těstovinovou abecedou (1a,3,9)

čočka na kyselo (1a,7), vařené vejce (3), střelenský chléb (1a,1b), ster.okurek, džus

Svačina : ovesná svačinka s brusinkami (1a,1d,5,6,7,11) mandarinka, čaj vitamínek

–---------------------------------------------------------------------------------------------

ÚTERÝ

Přesnídávka : ovocný jogurt (7), ½ grahamového rohlíku ( 1a,1c), ¼ hrušky, pomerančový čaj

Oběd : pol.z hlávkového zelí (1a)

zapečená aljašská treska (4,7), bramborová kaše (7), broskvový kompot

Svačina : rustikální chléb(1a,1b,1c) a ramou a plátkovým sýrem (7), paprika, malcao (7)

–---------------------------------------------------------------------------------------------

STŘEDA

Přesnídávka : topinka ve vajíčku (1a,1b,3), ¼ jablka, mléko (7)

Oběd : pol.brokolicová (1a)

vepřové nudličky na kmíně (1a), dušená rýže, salát z čínského zelí s kukuřicí

Svačina : houska tmavá vícezrnná, pom.tvarohová s jarní cibulkou (7), čaj citronový

------------------------------------------------------------------------------------------

ČTVRTEK

Přesnídávka : raženka (1a,1b), pom moravská (7), ½ kiwi, čaj švestkový

Oběd : pol.zeleninová s játrovými knedlíčky ( 1a,3,9)

buchtičky s vanilkovým krémem ( 1a,3,7), čaj zimní pohoda

Svačina : moskevský chléb (1a,1b), pomazánkový krém (7), kedluben, mléko (7)

-------------------------------------------------------------------------------------------

PÁTEK

Přesnídávka : slunečnicový chléb (1a,1b,1c,1d,11), pom.cizrnová (7), paprika, mléko (7)

Oběd : pol.rajská s ovesnými vločkami (1a,1d)

kuřecí stehenní plátek na pórku, těstoviny (1a), džus jablko + jahoda

Svačina : sýrový uzel (1a,1c,7), ½ jablka, čaj malinový

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Pitný režim je zajištěn celý den. : čaj, džus, voda.

 

 

19.2. - 23.2.2018

 

PONDĚLÍ                                         obsahuje alergeny 

Přesnídávka : ½ sojové pletýnky ( 1a,1c,1d,6,7), pom.z ryb v tomatě,(4,7), ¼ jablka ,čaj zimní

Oběd : pol.hrachová (1a,7,9)

sekaný máslový řízek ( 1a,3), bramborová kaše (7), hruškový kompot

Svačina : slunečnicová kostka (1a,1c,6,7), malcao (7)

–---------------------------------------------------------------------------------------------

ÚTERÝ

Přesnídávka : výražkový chléb (1a,1b), pom.tvarohová s koprem(7), ¼ hrušky, bezinkový čaj

Oběd : pol.bramborová (1a)

králičí játra na slanině (1a), dušená rýže, salát Tiva

Svačina : rohlík s máslem (1a,1b,7), čokoládové mléko (7)

–---------------------------------------------------------------------------------------------

STŘEDA

Přesnídávka : cibulový chléb (1a,1b), pom.valašská (7), kedluben, ½ kiwi, švédský čaj (7)

Oběd : pol.zeleninová s jáhly (9)

tříbarevné těstoviny se sýrovou omáčkou (1a,7), jahodový džus

Svačina : směs tyčinek ( 1a,1d,5,6), zázvorový čaj s limetkou

------------------------------------------------------------------------------------------

ČTVRTEK

Přesnídávka : sladký loupák ( 1a,3), mandarinka, mléko (7)

Oběd : pol.drožďová s česnekem a majoránkou ( 1a,3,9)

kuřecí čtvrtky na houbách (1a), bramborová kaše (7), salát okurkový s rajčaty

Svačina : střelenský chléb, pom.z červené čočky (7), višňový čaj

-------------------------------------------------------------------------------------------

PÁTEK

Přesnídávka : rustikální chléb (1a,1b,1c), pom.sojová ( 7), paprika, bílá káva (7)

Oběd : pol.z vaječné jíšky (1a,9)

segetínský guláš ( 1a,7), houskový knedlík (1a,3), sirup lesní směs

Svačina : cereální kolečko (1a,1c,6), ½ jablka, malinový čaj

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Pitný režim je zajištěn celý den. : čaj, džus, voda.

 

Ředitelka MŠ : Vlasta Čížová

Vedoucí ŠJ : Bc. Jaroslava Vávrová

Kuchařka : Marcela Kretová

 

Seznam alergenů v potravinách publikovaný ve směrnici 2000/89 ES, od 13.12.2014, směrnicí 1169/2011 EU

1.obiloviny obsahující lepek

1a)pšenice,1b)žito, 1c)ječmen, 1d)oves, 1e)špalda,1f)kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2.korýši a výrobky z nich

3.vejce a výrobky z nich

4.ryby a výrobky z nich

5.jádra podzemnice olejné( arašídy) a výrobky z nich

6.sójové boby (sója) a výrobky z nich

7.mléko a výrobky z něj

8.suché skořápkové plody

8a) mandle, 8b)lískové ořechy, 8c)vlašské ořechy, 8d)kešu ořechy, 8e)pekanové ořechy, 8f) para ořechy, 8g) pistácie, 8h)ořechy makadamie a výrobky z nich

9.celer a výrobky z něj

10.hořčice a výrobky z ní

11.sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12.oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)

13.vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14.měkkýši a výrobky z nich

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář